Έχει λίγο διαδικασία, αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο! Δεν έχει σχέση ούτε με του φούρνου ούτε με τις κατεψυγμένες. Υπέροχη!
Υλικά
700 gr αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. νισιστέ
500 ml χλιαρό νερό
700 gr φέτα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1 Βάζουμε στη λεκάνη του μίξερ το αλεύρι, προσθέτουμε το νισιστέ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βήμα 2 Έπειτα κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και σταδιακά το νερό.
Βήμα 3 Ανακατεύουμε με τον γάντζο έως ότου η ζύμη γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα πάνω του, περίπου 5’-7’.
Βήμα 4 Έπειτα λαδώνουμε ένα μπολ, χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4 μπάλες, τις λαδώνουμε κι αυτές και αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστούν, καλύπτοντας με μια πετσέτα.
Βήμα 5 Λαδώνουμε ένα ταψί και σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα.
Βήμα 6 Στρώνουμε πάνω στο τραπέζι ένα τραπεζομάντηλο και ρίχνουμε πάνω του λίγο αλεύρι και νισιστέ. Ανοίγουμε το πρώτο μας φύλλο και στις δυο άκρες του πασπαλίζουμε με φέτα.
Βήμα 7 Διπλώνουμε και από τις δύο πλευρές προς το κέντρο και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Βήμα 8 Στη συνέχεια ανασηκώνουμε το τραπεζομάντηλο προς τα πάνω και αφήνουμε να κυλήσει το ζυμάρι και να τυλιχτεί σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο και από την απέναντι πλευρά μέχρι να συναντηθούν στο κέντρο.
Βήμα 9 Στη συνέχεια τα χωρίζουμε με ένα μαχαίρι να γίνουν δύο ξεχωριστά ρολά και τυλίγουμε σε σαλίγκαρο.
Βήμα 10 Τοποθέτουμε στο ταψί και βάζουμε το άλλο ρόλο στο τελείωμα του προηγούμενου τυλίγοντας γύρω του. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα αλλά ζυμαράκια. Τέλος ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό.
Βήμα 11 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για περίπου 35´- 45’ (ανάλογα με τον φούρνο) στις αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
Πηγή: xrysoskoufaki.gr