Τι θα χρειαστούμε…
Μπορείτε να επιλέξτε μία από τις παρακάτω ζύμες:
1 δόση από την ζύμη με 30 φύλλα
1 δόση από ζύμη για χωριάτικο φύλλο
1 δόση από την ζύμη για σπιτική σφολιάτα
Για την σιμιγδαλόκρεμα
3 φλ. γάλα
3 κ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
6 κ. σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
3 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
Για την γέμιση
250 γρ. φέτα
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
Πώς θα την φτιάξουμε…
Ετοιμάζουμε την ζύμη της επιλογής μας.
Για την σιμιγδαλόκρεμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταίνεται και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά στο γάλα ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει το αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει. Καθώς θα κρυώνει, θα φουσκώνει το σιμιγδάλι και θα πήζει η κρέμα.
Όταν έχει κρυώσει ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη.
Συναρμολόγηση
Ανοίγουμε το κάτω μέρος της ζύμης σύμφωνα με τις οδηγίες της ζύμης που επιλέξαμε και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Αδειάζουμε το μείγμα της σιμιγδαλόκρεμας, το απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
Ανοίγουμε το πάνω μέρος της ζύμης, το απλώνουμε πάνω από την σιμιγδαλόκρεμα και κλείνουμε την πίτα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδοκοκκινήσει σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνω για κάθε ζύμη χωριστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Πηγή: cookeatup.com