Υλικά:
Για το ζυμάρι
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100-150ml νερό χλιαρό
2 κτ.σ. ελαιόλαδο
1 κτ.σ. ξύδι
Για τη γέμιση
1 μάτσο ρόκα (μόνο τα φύλλα)
100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά για το ζυμάρι σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια, έτσι ώστε να έχετε ένα ομογενοποιημένο και ελαστικό μίγμα.
Χωρίζετε το ζυμάρι σε 6 μικρά μπαλάκια.
Ανοίγετε με τον πλάστη το κάθε μπαλάκι σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετείτε στο κέντρο του κάθε ζυμαριού μία κουταλιά σούπας από τη γέμιση, αφού έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά μαζί, και κλείνετε το ζυμάρι και από τις δύο πλευρές κάθετα και οριζόντια, πιέζοντας με τα δάχτυλα τις άκρες για να κλείσει καλά η κάθε πλευρά.
Σχηματίζετε, δηλαδή, έναν ορθογώνιο φάκελο.
Γεμίζετε μέχρι τη μέση ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο και ηλιέλαιο μαζί και ανάβετε το μάτι, στην αρχή δυνατά για να βάλετε τις τυρόπιτες και να «πάρουν» αμέσως.
Μετά χαμηλώνετε αμέσως σε μέτρια φωτιά.
Γυρνάτε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα τις τυρόπιτες για να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Αφού πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές σερβίρετε και πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: livesmart.gr