Υλικά
800 γρ. κατσικίσιο μαστέλο, φορμαέλα, ταλαγάνι ή χαλούμι, κομμένο σε μπαστουνάκια
50 ml γάλα
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή κοινό αλεύρι με 1 κ. κ. μπέκιν πάουντερ)
175 ml μπίρα
½ κ. κ. αλάτι
½ κ. κ. πάπρικα
2 αβγά
1800 ml περίπου λάδι (σπορέλαιο για τη φριτέζα ή ελαιόλαδο για το τηγάνι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή σε μια βαθιά κατσαρόλα, φροντίζοντας να μην ξεπεράσει τους 190ο C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με το αλεύρι, τη μπίρα, το αλάτι, την πάπρικα και τα αβγά και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρίσει το μείγμα και να σχηματιστεί ένα απαλό και πηχτό κουρκούτι. Βουτάμε σ’ αυτό το μείγμα 6-8 κομμάτια τυρί την κάθε φορά, τα ανακατεύουμε για να τυλιχτούν με το κουρκούτι και τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα, κουνώντας την έτσι, ώστε να μην κρατήσουν πάνω τους τα τυράκια πολύ κουρκούτι. Τα ρίχνουμε και πάλι λίγα-λίγα στο καυτό λάδι για να τα τηγανίσουμε. Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε, τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι τους και τα σερβίρουμε πολύ ζεστά.
Πηγή: athinorama.gr