Υλικά
- 450 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 65 γρ αλεύρι
- 1 αυγό
- 50 γρ φρυγανιά τριμμένη
- 3 ΚΣ κεφαλοτύρι τριμμένο
- λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό.
- Παίρνω από το μείγμα δύο ΚΣ και πλάθω σε μπάλες, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο αναμιγνύω την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
- Βουτάω μια μια τις μπάλες, στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζω λίγο να κολλήσει καλά πάνω τους.
- Τις βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για 30.
- Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι στη μέγιστη ένταση και όταν πιάσει τη θερμοκρασία, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια.
- Βάζω ανά 3 – 4 (ανάλογα το μέγεθος της κατσαρόλας) τις τυροκροκέτες, αφήνω για 1 – 1,5 λεπτό τις γυρίζω και από την άλλη πλευρά για άλλο 1,5 λεπτό.
- Τις βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρω αμέσως.
Πηγή: paxxi.gr