Συστατικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 αυγό
1 ποτηράκι του κρασού νερό (χλιαρό)
½ κιλό φέτα τριμμένη (λιωμένη με το πιρούνι)
250 γρ. έμενταλ τριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.γ. πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Τρόπος μαγειρέματος
1 Βάλε τη μαγιά στο χλιαρό νερό να διαλυθεί και άφησε στην άκρη
2 Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό και πρόσθεσε τη μαγιά και ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη
3 Σκέπασε το μπολ και άφησε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει
4 Ανακάτεψε το τα τυριά με το πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο
5 Ρίξε το τυρί στη ζύμη και ανακάτεψε καλά
6 Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και με ένα κουτάλι – που βρέχεις συχνά σε νερό – ρίχνε μικρές μπαλίτσες από το τυρένιο μείγμα.
Πηγή: tlife.gr