Τυρένιοι λουκουμάδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 αυγό

1 ποτηράκι του κρασού νερό (χλιαρό)

½ κιλό φέτα τριμμένη (λιωμένη με το πιρούνι)

250 γρ. έμενταλ τριμμένο

Λίγο ελαιόλαδο

1 κ.γ. πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

Τρόπος μαγειρέματος

1          Βάλε τη μαγιά στο χλιαρό νερό να διαλυθεί και άφησε στην άκρη

2          Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό και πρόσθεσε τη μαγιά και ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη

3          Σκέπασε το μπολ και άφησε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει

4          Ανακάτεψε το τα τυριά με το πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο

5          Ρίξε το τυρί στη ζύμη και ανακάτεψε καλά

6          Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και με ένα κουτάλι – που βρέχεις συχνά σε νερό – ρίχνε μικρές μπαλίτσες από το τυρένιο μείγμα.

Πηγή: tlife.gr

Μοιραστείτε το άρθρο