Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τσουρέκια

19/04/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τσουρέκια
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

(H ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος που θα πλάσετε τα τσουρέκια)
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
½ φλιτζ. γάλα συμπυκνωμένο
1 φλιτζ. βούτυρο και λίγο ακόμα για άλειμμα
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη και λίγη ακόμα για πασπάλισμα
3 αβγά και 3 κρόκους ελαφρά χτυπημένα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας γάλα
αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη χωρίς να βράσει (να είναι χλιαρό) και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τα αβγά με τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη μαγιά και το μισό αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσετε έναν ομοιογενή χυλό.
Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας. Τη σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζυμώνετε και πάλι τη ζύμη, την πλάθετε σε μεγάλα ή μικρά τσουρέκια και τα μεταφέρετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με αβγό χτυπημένο και τα πασπαλίζετε τα αμύγδαλα. Ψήνετε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C ανάλογα με το μέγεθός τους, για 40΄ αν τα πλάσετε μεγάλα και 25΄αν τα πλάσετε μικρά.
Σημείωση
Στα πασχαλινά τσουρέκια βάζετε από ένα κόκκινο αβγό. Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να φτιάξετε βασιλόπιτα σε στρογγυλό στρωμένο με λαδόκολλα βαθύ ταψί, κρατώντας λίγη ζύμη για να σχηματίζετε τον καινούργιο χρόνο.

Πηγή: athinorama.gr

Previous Post

Γαρδουμπάκια λαδορίγανη

Next Post

Ο Άγιος Παφνούτιος ο Ιεροσολυμήτης, Ιερομάρτυρας

Next Post
Ο Άγιος Παφνούτιος ο Ιεροσολυμήτης, Ιερομάρτυρας

Ο Άγιος Παφνούτιος ο Ιεροσολυμήτης, Ιερομάρτυρας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ