Υλικά
150 γρ. φέτα
500 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γραβιέρα
150 γρ. μανούρι
4 αβγά
5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150 ml γάλα φρέσκο
ελαιόλαδο για τα φύλλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC-180oC. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε τα τυριά. Προσθέτουμε 2 από τα αβγά, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, ένα-ένα, λαδώνοντας ενδιάμεσα και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν έξω το ταψί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα, καλύπτοντας την γέμιση.
Σε ένα μπόλ, χτυπάμε το γάλα με τα υπόλοιπα (2) αβγά και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. Αφήνουμε την πίτα στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να απορροφηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με 4 τυριά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC-180oC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: ioannasnotebook.gr