Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τρουφάκια πεντανόστιμα με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο γάλα και ρούμι

10/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τρουφάκια πεντανόστιμα με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο γάλα και ρούμι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

250 γρ. μπισκότα (cookies) σοκολάτας

1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ. μαύρο ρούμι

1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Για επικάλυψη:

1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

180 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζετε στο μούλτι τα σοκολατένια μπισκότα σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το ρούμι και 1 φλ. ινδοκάρυδο και τα ανακατεύετε πολύ καλά να αναμιχθούν πλήρως.

Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ περίπου ή μέχρι να μείγμα να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Στη συνέχεια, με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μείγμα και το πλάθετε σε μπαλάκι. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και έχετε 30 τρουφάκια.

Για την επικάλυψη: Σε ένα πιάτο, ρίχνετε το 1/3 φλ. ινδοκάρυδο και καλύπτετε τα μισά (15) τρουφάκια, ρολάροντάς τα στο ινδοκάρυδο. Τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.

Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.

Στρώνετε ένα δίσκο με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι παίρνετε ένα από τα υπόλοιπα 15 μπαλάκια τη φορά, το βουτάτε μέσα στη σοκολάτα, το τινάζετε να φύγει η περίσσια σοκολάτα και το τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα (15 ) τα μπαλάκια. Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο για 20-30 ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Σερβίρετε.

Πηγή: sintayes.gr

Previous Post

Κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά τηγανιτά

Next Post

Τυρόπιτα στο πυρέξ

Next Post
Τυρόπιτα στο πυρέξ

Τυρόπιτα στο πυρέξ

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ