Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα (cookies) σοκολάτας
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. μαύρο ρούμι
1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
Για επικάλυψη:
1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
180 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζετε στο μούλτι τα σοκολατένια μπισκότα σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το ρούμι και 1 φλ. ινδοκάρυδο και τα ανακατεύετε πολύ καλά να αναμιχθούν πλήρως.
Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ περίπου ή μέχρι να μείγμα να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Στη συνέχεια, με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μείγμα και το πλάθετε σε μπαλάκι. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και έχετε 30 τρουφάκια.
Για την επικάλυψη: Σε ένα πιάτο, ρίχνετε το 1/3 φλ. ινδοκάρυδο και καλύπτετε τα μισά (15) τρουφάκια, ρολάροντάς τα στο ινδοκάρυδο. Τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Στρώνετε ένα δίσκο με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι παίρνετε ένα από τα υπόλοιπα 15 μπαλάκια τη φορά, το βουτάτε μέσα στη σοκολάτα, το τινάζετε να φύγει η περίσσια σοκολάτα και το τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα (15 ) τα μπαλάκια. Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο για 20-30 ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr