Συστατικά
Βασικά συστατικά
* 14-15 φύλλα φύλλα κρουστας
* 200 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
* 950g γάλα, διαιρούμενο σε 700g / και 250g
* 300 γραμμάρια ζάχαρης
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
* 3-4 κρόκοι αυγών, ανάλογα με το μέγεθος των αυγών
* 250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 50g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
* 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (κρύα)
* 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
* 500 γραμμάρια ζάχαρης
* 400g νερό
Οδηγίες
- Για να ετοιμάσετε αυτά τα καταπληκτικά γλυκά (τρίγωνα παναρόματος), ξεκινήστε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό και βράστε το σιρόπι είναι έτοιμο, μόλις η ζάχαρη διαλύεται. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
2. Ξετυλίξτε τη ζύμη κρούστας από το πλαστικό περίβλημα και τοποθετήστε την σε μια επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα φύλλα σε τρεις λωρίδες (κόψτε τη μικρότερη πλευρά σε τρεις λωρίδες) και αφήστε τα στην άκρη. Τοποθετήστε ένα κομμάτι στην επιφάνεια εργασίας (κοντύτερη πλευρά να βλέπει προς εσάς) και ραντίστε με λιωμένο βούτυρο.
3. Απλώστε ένα ακόμη φύλλο στο πάνω μέρος και ραντιστε με λιωμένο βούτυρο. Διπλώστε μια γωνία για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο και συνεχίστε να διπλώνετε το τρίγωνο από γωνία σε γωνία, έως ότου χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το κομμάτι φύλο. - Κόψτε το τρίγωνο στη μέση για να σχηματίσετε δύο μικρά τρίγωνα. Τσαλακώστε λίγο χαρτί ψησίματος σε μια μικρή μπάλα. Ανοίξτε με τα δάχτυλά σας το τρίγωνο φυλό και τοποθετήσετε μέσα στη χάρτινη μπάλα. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα
- Στρώστε έναν μεγάλο δίσκο ψησίματος με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε τα τρίγωνα πάνω στο χαρτί και βουρτσίστε τα με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χρωματιστούν όμορφα.
6. Μόλις τα βγάλετε έξω από το φούρνο, αφαιρέστε την χάρτινη μπαλα από το εσωτερικό των τριγώνων και βυθίστε τα στο κρύο σιρόπι, περιστρέφοντάς τα, αφαιρέστε με ένα κουτάλι με σχισμή και αφήστε το να κρυώσουν.
- Προετοιμάστε την κρέμα για τα γλυκά.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε 700 γραμμάρια γάλα, το εκχύλισμα ζάχαρης και
βανίλιας για να βράσει.
8. Σε ένα μπολ προσθέστε 250g γάλα και τους κρόκους αυγών. Χτυπήστε ελαφρά. Προσθέστε το αλεύρι στο μπολ και χτυπήστε ελαφρά για να τα συνδυάσετε. Μόλις το γάλα φτάσει σε βράση, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε αργά το 1/3 του γάλακτος στο μείγμα αλευριού-γάλακτος-αυγών και χτυπήστε ελαφρά.
9. Τοποθετήστε ξανά το κατσαρολάκι με το γάλα στη φωτιά και γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέστε το μείγμα αλευριού-γάλακτος-αυγών στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο ζεστό γάλα. Χτυπήστε συνεχώς, έως ότου το μείγμα πήξει και είναι λείο και κρεμώδες.
Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη σόμπα, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε.
10. Ρίξτε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με λίγο πλαστικό περιτύλιγμα (το πλαστικό περιτύλιγμα πρέπει να
αγγίζει την κρέμα, έτσι ώστε να μην σχηματίσει κρούστα) και τοποθετήστε το στο ψυγείο για να κρυώσει.
11. Βάλτε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μίξερ, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε την σε σαντιγί.
12. Αφαιρέστε την κρέμα από το ψυγείο, προσθέστε την σαντιγί και διπλώστε απαλά για να τα συνδυάσετε.
13. Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, γεμίστε τα τρίγωνα με κρέμα και γαρνίρετε ψιλοκομμένα καρύδια.
Καλή Απόλαυση!
Σημειώσεις
Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 5 μέρες το μέγιστο, αλλά θα είναι καλύτερα εάν τρώγονται μέσα στις πρώτες δύο ημέρες!
Πηγή: xrysoskoufaki.gr