Συστατικά
Για το σιρόπι
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. χυμό λεμονιού
- 80 γρ. νερό
Για το trifle
- 400 γρ. κέικ, που σας έχει περισσέψει
- 220 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 250 γρ. μύρτιλα (blueberries)
- 250 γρ. φράουλες
- 6 σύκα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό.
- Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ εκτός φωτιάς, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Για το trifle
- Κόβουμε το κέικ σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Απλώνουμε το σιρόπι με ένα πινέλο και στις δύο μεριές του κέικ ώστε να πάει παντού.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα και να πάρει τη μορφή γιαουρτιού.
- Στήνουμε το trifle εναλλάσσοντας στρώσεις κέικ, κρέμας και φρούτων σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια, τα οποία διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη για 1-2 ημέρες.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι φρούτα εποχής θέλουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com