Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο του Παναγιώτη Παπαδάκη

25/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο του Παναγιώτη Παπαδάκη
0
SHARES
Share on Facebook

25η Μαρτίου: Συνταγή για  το πιο απολαυστικό και πετυχημένο τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο του Παναγιώτη Παπαδάκη. Κουρκούτι χωρίς μπύρα παρακαλώ

Υλικά

Μπακαλιάρος 1-1,5 κιλό (ξαλμυρισμένος χωρίς πέτσα και κόκκαλα)

Για την σκορδαλιά

Πατάτες 800 γραμμάρια

Σκόρδο 3 σκελίδες

Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού

Ξύδι 40 γραμμάρια λευκό

Ηλιέλαιο 100 γραμμάρια

Ελαιόλαδο 100 γραμμάρια

Λεμόνι Χυμό από 1/2

Για το κουρκούτι

Σοδα 600 γραμμάρια

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 300 γραμμάρια

Σιμιγδάλι Ψιλό 100 γραμμάρια

Μπέικιν Πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού

Για το πασπάλισμα

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις Κατά βούληση

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο Κατά βούληση

Εκτέλεση για το τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο του Παναγιώτη Παπαδάκη

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο αλλάζοντας το νερό κάθε 4-5 ώρες για 24 ώρες. Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα και κόβουμε σε κομμάτια.
Σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου με απορροφητικό χαρτί ξανά και ξανά μέχρι να μην έχει υγρά.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις τριμμένες σκελίδες σκόρδου, τις πατάτες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το λευκό ξύδι ,τον χυμό από 1/2 λεμόνι ,το αλάτι , το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο το ρίχνουμε σταδιακά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Βάζουμε την σκορδαλιά ή αλλιώς αλιάδα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το αλεύρι γ.ο.χ , το ψιλό σιμιγδάλι . το μπέικεν , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Αφού έχουμε κόψει τον μπακαλιάρο σε κομμάτια πανάρουμε όλα τα κομμάτια με αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Βουτάμε τον μπακαλιάρο μέσα στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα(περίπου 4-5 λεπτά).

Τον αφήνουμε μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με την σκορδαλιά(αλιάδα) και με ότι σαλάτα μας αρέσει. Ο πιο νόστιμος και εύκολος Μπακαλιάρος Σκορδαλιά είναι έτοιμος να στολίσει το τραπέζι της 25ης Μαρτίου!! Καλή σας επιτυχία!!

Πηγή: daddy-cool.gr

Previous Post

Μπακαλιάρος σκορδαλιά (Λευτέρης Λαζάρου)

Next Post

Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου με άνηθο και πατάτα

Next Post
Τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο του Παναγιώτη Παπαδάκη

Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου με άνηθο και πατάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ