Υλικά συνταγής
1 κιλό πατάτες baby
150 γρ τυρί πεκορίνο
1/2 κτγ αλάτι
1/2 κτγ ρίγανη
1/2 κτγ πάπρικα
1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
1/4 κτγ μπούκοβο
90 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την σως
200 γρ γιαούρτι
1 κτσ μουστάρδα
άνηθος
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες baby και τις κόβουμε στην μέση.
Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ πασπαλίζοντάς τες με αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε το τυρί πεκορίνο, την ρίγανη . την πάπρικα , το σκόρδο σε σκόνη , το μπούκοβο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25χ35 εκατοστά ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο(50γρ) και μια ποσότητα από το μείγμα με το τυρί μέχρι να καλύψει ο πάτος του σκεύους.
Χαράζουμε τις πατάτες τις ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο(40 γρ) και τις ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα που περίσσεψε μέσα στις πατάτες και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο σκεύος την μία δίπλα στην άλλη.
Μπορούμε να τις σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο μέσα στο μπολ που είχαμε τις πατάτες και να αλείψουμε τις φέτες.
Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω από το πυρέξ για να μπορέσουμε να ψήσουμε για λίγο τις φέτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-50 λεπτά στους 170 c.
Τις φέτες με το ψωμί τις βγάζουμε πιο νωρίς μόλις πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Φτιάχνουμε την σως και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , την μουστάρδα και το ψιλοκομμένο άνηθο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τις τραγανές τυρένιες πατάτες φούρνου.
Οι πιο νόστιμες πατάτες που έχετε δοκιμάσει.
Πηγή: athensmagazine.gr