Τα πιο τραγανά, αρωματικά και οικονομικά νηστίσιμα κουλουράκια με κανέλα και πορτοκάλι. Τέλεια επιλογή και για vegans ή χορτοφάγους! Δοκιμάστε τα!
Υλικά
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 600 γραμμάρια
Ηλιέλαιο 200 γραμμάρια
Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι 120 γραμμάρια
Ξύσμα Πορτοκαλιού Από μισό πορτοκάλι
Ζαχαρη 200 γραμμάρια
Κονιάκ 1 φλιτζάνι του καφέ
Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Σοδα Μισό κουταλάκι του γλυκού
Κανελά Μισό κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Αρχικά στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη και το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, την σόδα και την κανέλα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μία ζύμη.
Πλάθουμε την ζύμη μας σε μικρά κουλουράκια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ