Υλικά
Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο κρύο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto ή κονιάκ
Για την κρέμα και τη διακόσμηση
500γρ. τυρί μασκαρπόνε
250ml κρέμα γάλακτος
3 αβγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto
κακάο
Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με τρεις κουταλιές της σούπας νερό να πάρει βράση το σιρόπι, ανακατεύοντας ελαφρά για να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζετε και τα αβγά να χτυπηθούν στο μίξερ και, αφού το σιρόπι πάρει μια δυο βράσεις, το ρίχνετε πάνω από τα αβγά σαν κορδόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρο και αφράτο.
Προσθέτετε τότε το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Προς το τέλος προσθέτετε και το γλυκό κρασί και χτυπάτε λίγο ακόμα.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και μετά την ενσωματώνετε στο μίγμα των αβγών. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 3 ωρίτσες τουλάχιστον να πήξει ελαφρά.
Ανακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί και βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα, τα τινάζετε και κάνετε μια πρώτη στρώση στο σκεύος σερβιρίσματος. Αδειάζετε από πάνω τη μισή κρέμα, κάνετε μια δεύτερη στρώση με μουσκεμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Πριν το σερβίρετε, το πασπαλίζετε με κακάο το οποίο ρίχνετε σαν βροχή από σουρωτήρι.
Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, Food Stryling: Αντωνία Κατή