Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τούρτα Tiramisu

28/06/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων.: 23 Χ 23εκ.

Για τη βάση:

5 αβγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 καψουλάκια βανιλίνη ή 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια

2 διπλούς εσπρέσο (κρύους)

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto

Για την κρέμα και τη διακόσμηση

500γρ. τυρί Mascarpone

200γρ. κρέμα γάλακτος

2 αβγά μεγάλα

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto

Για τη διακόσμηση

Κακάο

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε ένα κατσαρολάκι με 3-4 δάχτυλα νερό πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τα αβγά σε μεταλλικό μπολ που θα μπορεί να εφαρμόζει στο κατσαρόλι σας και το τοποθετείτε πάνω του. Παίρνετε αβγοδάρτη στο χέρι και ξεκινάτε να ανακατεύετε το μείγμα με κυκλικές κινήσεις μέχρι το μείγμα σας να πήξει ελαφρά και να γίνει άσπρο κι αφράτο.

Μεταφέρετε το μείγμα σε μίξερ, προσθέτετε το μασκαρπόνε και ξεκινάτε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά και δυναμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος και εξακολουθείτε το χτύπημα μέχρι πήξει το μείγμα και να γίνει ωραίο κι αφράτο. Το αφήνετε στο ψυγείο και ετοιμάζετε στο μεταξύ το παντεσπάνι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οCστον αέρα, στρώνετε με χαρτί ψησίματος τον πάτο ενός ρηχού ταψιού (το μεγάλο του φούρνου) και με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο σπορέλαιο.

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 7-8 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να τριπλασιάσει τον όγκο του. Στο ενδιάμεσο προσθέτετε και το άρωμα της βανίλιας. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και παίρνετε στο ένα χέρι μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) και στο άλλο ένα σουρωτήρι μέσα στο οποίο ρίχνετε το αλεύρι. Ρίχνετε βροχηδόν το αλεύρι από τη μια στο μείγμα των αβγών και το ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις της σπάτουλας από την άλλη, μέχρι να ενσωματωθεί όλο.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα, το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει.

Όταν είστε έτοιμοι να στήσετε την τούρτα, κόβετε μονοκόμματα ένα κομμάτι παντεσπάνι παίρνοντας για οδηγό το τσέρκι σας. Εγώ χρησιμοποίησα τετράγωνο τσέρκι, εσείς ό,τι έχετε. Αυτό το κομμάτι το αφήνετε για να το βάλετε τελευταίο. Τοποθετείτε το τσέρκι στο κέντρο της πιατέλας σας και κόβετε από το υπόλοιπο παντεσπάνι 2-3 κομμάτια έτσι ώστε η επιφάνειά τους να φτάσει να καλύψετε τον πάτο του τσερκιού σας στην πιατέλα. Τα τοποθετείτε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Ανακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί και με ένα πινέλο βρέχετε το παντεσπάνι.

Αδειάζετε από πάνω τη μισή κρέμα τιραμισού, κάνετε μια δεύτερη στρώση με το κομμάτι του παντεσπανιού που κόψατε πρώτο, το βρέχετε και αυτό με το μείγμα του καφέ και το σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο να δέσει καλά μέχρι το σερβίρισμα.

Πριν σερβίρετε την τούρτα, την πασπαλίζετε με κακάο το οποίο ρίχνετε σαν βροχή από σουρωτήρι και αφαιρείτε προσεκτικά το τσέρκι.

Πηγή: sweetly.gr

 

Previous Post

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Next Post

Παγωμένο γλυκό με γιαούρτι και μπανάνες

Next Post
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη

Παγωμένο γλυκό με γιαούρτι και μπανάνες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ