Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τούρτα σοκολάτα πορτοκάλι

28/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για το παντεσπάνι

Αυγά 4

Ζάχαρη 1 ποτήρι

Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη

Κακάο 3 κουταλιές σούπας

Βανίλια 1

Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού

Νερό 1 φλιτζάνι του καφέ

Για την κρέμα πορτοκάλι

Πορτοκάλια 500 γρ από τον χυμό τους

Ζάχαρη 80 γρ

Κορν φλαουρ 60 γρ

Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα τριμμένο

Χρώμα ζαχαροπλαστικής 3 σταγόνες κίτρινο

Για την επικάλυψη

Κουβερτούρα 250 γρ

Κρέμα γάλακτος 150 ml

Μέλι 1 κουταλιά σούπας

Για το σιρόπι

Νερό 1 ποτήρι νερού

Λικέρ πορτοκάλι ή Grand Marnier 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Παντεσπάνι : Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο ,την βανίλια και το baking powder. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό να γίνει το μείγμα σαν του κέικ περίπου. Αφού το ρίξουμε στο τσέρκι το ψήνουμε στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό μας μαζί  με το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί καλά, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού , το χρώμα ζαχαροπλαστικής  (δοκιμάζουμε αν είναι ξινό να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη ακόμη), ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς ώστε να την βάλουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Για την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα για να φτιάξουμε την γκανάζ μας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Για το σιρόπι : Ανακατεύουμε σε 1 ποτήρι νερού το λικέρ πορτοκάλι ή το Grand Marnier.

Συναρμολόγηση : Αφού κρυώσει το παντεσπάνι κόβουμε την κορυφή του που έχει φουσκώσει ώστε να έχουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Στην συνέχεια το κόβουμε οριζόντια στην μέση ώστε να έχουμε δύο ισομερή παντεσπάνια. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε μια επίπεδη βάση, το σιροπιάζουμε πολύ καλά και απλώνουμε πάνω του την κρέμα πορτοκάλι αλλά κρατάμε λίγο στην άκρη. Σιροπιάζουμε καλά και το δεύτερο παντεσπάνι και σκεπάζουμε την κρέμα μας. Όπου δούμε κενά προσθέτουμε με την βοήθεια σπάτουλας λίγο από την κρέμα που κρατήσαμε ώστε να στρώσει ομοιόμορφα περιμετρικά η τούρτα μας. Την τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα και όπως είναι ζεστή η γκανάζ (όχι καυτή) περιχύνουμε την τούρτα μας ομοιόμορφα ώστε να θωρακιστεί μέσα στην γκανάζ. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η γκανάζ καλά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.

Πηγή: chefoulis.gr

Previous Post

Ατομικά γαλακτομπούρεκα

Next Post

Κέικ μανταρίνι

Next Post
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα

Κέικ μανταρίνι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ