Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
- 1 βιτάμ μικρό
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
- 300 γραμ. μήλα
- 300 γραμ. σαντιγύ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Βήμα 1 Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού μέσα σε λεκάνη.
Βήμα 2 Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 3 Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο, αλείφουμε ένα μικρό ταψί και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα μήλα.
Βήμα 4 Γυρίζουμε κατόπιν τον πολτό στο ταψί και τον ισιώνουμε.
Βήμα 5 Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Βήμα 6 Χτυπάμε ξεχωριστά του κρόκους και τους ενώνουμε με τη μαρέγκα.
Βήμα 7 Προσθέτουμε στη σειρά : τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη μπαίκιν και λίγο – λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μίγμα και το στρώνουμε πάνω από τον πολτό του μήλου.
Βήμα 8 Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά.
Βήμα 9 Αφήνουμε να κρυώσει και το γυρίζουμε ανάποδα σε στρογγυλή πιατέλα.
Βήμα 10 Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Πηγή: miam.gr