Υλικά για 1 μερίδα:
120 γρ. τόνο (σε νερό ή σε λάδι) ξεπλυμένο
90 γρ. πατάτα
70 γρ. καλαμπόκι
120 γρ. αγγούρι
1 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. γιαούρτι 2% στραγγιστό
Λίγα φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τη πατάτα με τη φλούδα του, μέχρι να μαλακώσει καλά.
Τη καθαρίζουμε, τη κόβουμε σε κύβους μέτριου μεγέθους και τη τοποθετούμε σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και το προσθέτουμε στα λαχανικά.
Ρίχνουμε από πάνω τον τόνο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.
Πηγή: mydiatrofi.gr