Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ντολμαδάκια με ρύζι και θαλασσινά, αρωματισμένα με ούζο

17/04/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

800 γραμμάρια κληματόφυλλα από βάζο

200 ml ελαιόλαδο

100 ml ούζο

2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα

4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σούπας εστραγκόν, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. θυμάρι

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

100 γρ. γαρίδες βρασμένες ψιλοκομμένες

100 γρ. μύδια ψίχα ψιλοκομμένα

100 γρ. χταπόδι  βρασμένο και ψιλοκομμένο

100 γρ. καβουρόψιχα

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λίτρο περίπου ζεστό ζωμό λαχανικών

 Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τελικά το ρύζι.

Τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το μισό ούζο, την μισή τριμμένη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό των λεμονιών και το ζωμό λαχανικών.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για δέκα λεπτά να κρυώσει το μείγμα και να αναμιχτούν όλα τα υλικά μαζί και να ανταλλάξουν τα αρώματα τους.

Βγάζουμε τα αμπελόφυλλα από το βάζο και τα ξεπλένουμε καλά και προσεκτικά για να μην τα σπάσουμε.

Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα τυλίγοντας σε μικρά ρολά όχι πολύ σφιχτά με μία ή δύο κουταλιές από την γέμιση, ανάλογα με το μέγεθος του φύλου.

Κρατάμε τα σπασμένα και τα στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας μας.

Βάζουμε τα ντολμαδάκια μας μέσα στην κατσαρόλα σε στρώσεις προσεκτικά να μην διαλυθούν  και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, την υπόλοιπη ντομάτα, το μισό ούζο και τον ζεστό ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν τα ντολμαδάκια.

Βάζουμε από πάνω το κλασσικό πιάτο με ένα βάρος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι μας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν τα πολλά υγρά.

Τα σερβίρουμε περιχύνοντας τα με την ελαφριά σάλτσα ντομάτας με τη γεύση του ούζου.

Πηγή: tanea.gr

Previous Post

Σουπιές με σπανάκι και σταφίδες

Next Post

Γαριδομακαρονάδα μεθυσμένη

Next Post
Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα

Γαριδομακαρονάδα μεθυσμένη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ