Η MINOAN LINES, ένα από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, που για περισσότερα από 50 χρόνια ταξιδεύει από και προς την Κρήτη, «ξεκλειδώνει» την πιο πλούσια γαστρονομική εμπειρία στα ταξίδια των Cruise Ferries FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE.
Η εμβληματική ελληνική εταιρεία εμπλουτίζει τις υψηλού επιπέδου εν πλω υπηρεσιών της, χαρίζοντας στη διεθνώς αναγνωρισμένη, πλούσια Κρητική κουζίνα, μία διακεκριμένη θέση στα πλωτά της. Δώδεκα συνταγές με αγνές πρώτες ύλες που προέρχονται από παράγωγα της Κρήτης, αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα με φρέσκα υλικά από την κρητική γη και θάλασσα, με την υπογραφή της μαγείρισσας Νεκταρίας Κοκκινάκη , που με έμπνευση από τις ρίζες της επιμελημένης μενού «ωδή» στη μινωική. . Μία συμφωνία γεύσεων που μας ταξιδεύει στην καρδιά της Κρήτης, πριν ακόμη «δέσει» το πλοίο στο λιμάνι της Ηρακλείου. Το νέο à la carte Κρητικό μενού προσφέρεται από τα ταξίδια των πλοίων FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE της MINOAN LINES, μαζί με τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες επιλογές, στα δρομολόγια Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς και είναι πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας «Κρητική Κουζίνα» της Περιφέρειας Κρήτης. .
Ένα κρητικό μενού που ξεδιπλώνει τις αρετές ενός χαρισματικού τόπου
Δώδεκα πιάτα με αυθεντικές κρητικές πρώτες ύλες που προέρχονται από παράγωγα της Κρήτης, μια υπεργευστική φιλοξενία στα μέρη των πλοίων KNOSSOS PALACE και FESTOS PALACE της MINOAN LINES, για τους Έλληνες και διεθνείς ταξιδιώτες που εμπιστεύονται κάθε χρόνο.
Ένα μενού που τιμά τη γευστική παράδοση της μεγαλονήσου με τρόπο νόστιμο και γεμάτο μνήμες και αρώματα. Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας μαγειρεύει σαν να είμαστε καλεσμένοι στο «σπιτικό» της στην Κρήτη, στον τόπο που φημίζεται για τη φιλοξενία του. Τα πιάτα παρασκευάζονται στην κουζίνα των εστιατορίων των πλοίων και συνοδεύονται από ετικέτες Κρητικών κατά οίνων.
Στο μενού απολαμβάνουμε μεταξύ άλλων κρητική οσπριάδα, κατσικάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι, κόκορα κοκκινιστό με σκουφιχτά, καπρικό δηλαδή χοιρινό με την πέτσα του, ψημένο σε χοντρό αλάτι, αλλά και χειροποίητη σφακιανή πίτα.
Ο Λουκάς Σιγάλας, Διευθύνων Σύμβουλος της MINOAN LINES, δηλώνει: «Από την ίδρυσή μας, πριν από 52 χρόνια, έως και σήμερα, η ανάδειξη της Κρήτης, γενέτειρας και πατρίδας της MINOAN LINES, κατατάσσεται στους βασικούς πυλώνες λειτουργίας μας, άρρηκτα. αυτόν τον τόπο. Η συνεργασία μας με την αγαπημένη μαγείρισσα της Κρήτης, τη Νεκταρία Κοκκινάκη, αποτελεί κομμάτι αυτής της φιλοσοφίας και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Μία συνεργασία χαμηλών τόνων αλλά υψηλών απαιτήσεων, που ταιριάζει με το προφίλ της MINOAN LINES όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στην πορεία μας μέχρι σήμερα αλλά και με το καινοτόμο εταιρικό πνεύμα που μας έχει καταστήσει ένα από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας. Σας εύχομαι να αυτό το «ταξίδι» με έντονα κρητικό άρωμα».
«Η MINOAN LINES και εγώ τιμώντας τον τόπο καταγωγής μας την Κρήτη προχωράμε σήμερα στη δημιουργία παραδοσιακού κρητικού μενού που βρίσκεται στο εξής στα πλοία FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE. Είναι μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι με το ισχυρότερο brand της ελληνικής ναυτιλίας.
Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου που το μέσο που ταξίδεψα πρώτη φορά σαν παιδί ταξιδεύει τώρα τις συνταγές του τόπου μας, τις συνταγές που μου εμπιστεύθηκαν όλες αυτές οι γιαγιάδες. Νιώθω σα να ταξιδεύει με τις συνταγές και η ευχή τους για καλές θάλασσες. Και επειδή το φαγητό είναι μνήμες, αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε με τη MINOAN LINES είναι ένα μενού που θα πλάθει όμορφες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες μας. Επιμεληθήκαμε λοιπόν αυτό το μενού με 12 πιάτα με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι. Ένα μενού που αλλάζει ανά εποχικότητα ώστε να χρησιμοποιούμε στα πιάτα μας ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η φύση και η Κρητική γη», δηλώνει η Νεκταρία Κοκκινάκη.
Αναζητήστε το μενού στο A la carte εστιατόριο των Cruise Ferries FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE και απολαύστε ένα αληθινό «ταξίδι» στην πλούσια Κρητική γαστρονομία.