Η Ερευνητική Ομάδα Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Χαέν μελέτησε την προστατευτική δράση του παρθένου ελαιόλαδου ενάντια στις μολύνσεις, σε σύγκριση με άλλες λιπαρές ουσίες.
Στόχος ήταν να ερευνήσουν το πώς αυτά τα συστατικά επηρεάζουν τη δραστικότητα των ουδετερόφιλων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού κατά των λοιμωδών νόσων.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Gerardo Alvarez de Cienfuegos, εξηγεί ότι το λίπος καλύπτει το 5% της ανθρώπινης διατροφής, εξ ου και η σημασία του να γνωρίζουμε ποια είναι καλύτερα για την υγεία. Τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι τα λίπη του ελαιολάδου διεγείρουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά στην άμυνα κατά των λοιμώξεων, ενώ τα άλλα είδη λιπών προκαλούν υπερδιέγερση αυτών των αμυντικών κυττάρων η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις και συχνά καταλήγει σε θάνατο.
Πηγή: olivenews.gr