Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τιραμισού με πορτοκάλι

10/09/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

4 μεγάλα αβγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλ ζάχαρη

450 γρ μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

ξύσμα από 1 πορτοκάλι (περίπου 1 1/2 κ.σ.)

4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι

6 πορτοκάλια, χυμός (2 φλ)

40 μπισκότα σαβαγιάρ

1/3 φλ σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να δέσει, για 3-6 λεπτά.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξύσμα και 2 κ.σ. λικέρ.

Ξαναχτυπάμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να στέκονται οι κορυφές, για 4-5 λεπτά.

Βάζουμε το μισό μείγμα από τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια και ενώνουμε.

Σε ένα ψηλό σκεύος (ποτήρι) ανακατεύουμε το χυμό και το υπόλοιπο λικέρ.

Κινούμαστε γρήγορα βουτώντας 20 μπισκότα στο χυμό με το λικέρ, διασφαλίζοντας ότι ‘ποτίζουν’ ολόκληρα.

Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ σε μια στρώση.

Απλώνουμε μισό μείγμα μασκαρπόνε πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε.

Κοσκινίζουμε τη μισή σκόνη κακάο από πάνω.

Συνεχίζουμε βρέχοντας στον χυμό τα υπόλοιπα 20 μπισκότα και τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε.

Απλώνουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε πάνω από τα μπισκότα και κοσκινίζουμε πάλι με κακάο.

Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή για όλη τη νύχτα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

 

 

 

Previous Post

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος, μουστάρδα και κάρυ

Next Post

Πίτσα με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Next Post
Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα

Πίτσα με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ