Υλικά (για 6-8 ΑΤΟΜΑ)
2 φλ. (1/2 λίτρο) κρέμα γάλακτος,
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (Mascarpone),
5 κουταλιές ξανθή (ή συνηθισμένη) ζάχαρη,
4 κουταλιές κουμανταρία,
1-2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ, ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε,
3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα (χωρίς κομματάκια φρούτου καλύτερα),
500 γρ. (περίπου) φράουλες, κομμένες σε φετάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά, προσθέτετε την κουμανταρία και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μίγμα σαν πηχτή σαντιγί.
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλ. νερό και προσθέτετε μέσα τη μαρμελάδα. Την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να κοχλάσει ξανά το νερό και αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Βουτάτε στα γρήγορα στο νερό με τη μαρμελάδα ένα-ένα τα μπισκότα σαβουαγιάρ που χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο ενός ταψιού (γυάλινου ή από πορσελάνη), βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο. Ύστερα, απλώνετε πάνω το 1/3 το μίγματος μασκαρπόνε και από πάνω μια στρώση φετάκια φράουλας. Επαναλαμβάνετε με τον ίδιο τρόπο μια δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ, μια δεύτερη στρώση μασκαρπόνε και ύστερα μια στρώση φράουλες. Τελειώνετε με τρεις ακόμη στρώσεις- σαβουαγιάρ, μασκαρπόνε και φράουλες. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει, για 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα για 1 βράδυ πριν το σερβίρετε. (Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 4 μέρες).
Πηγή: xrysessyntages.com