Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Κρήτη θα προτιμήσουν και φέτος Γερμανοί τουρίστες…

24/02/2021
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0
Την Κρήτη θα προτιμήσουν και φέτος Γερμανοί τουρίστες…
0
SHARES
Share on Facebook

Μετ’ εμποδίων διαγράφονται για τους Γερμανούς και τις Γερμανίδες οι καλοκαιρινές τους διακοπές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το ερευνητικό Ινστιτούτο Φόρζα για λογαριασμό των τηλεοπτικών δικτύων RTL και N -TV και τα δημοσιεύει η Deutsche Welle. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, το 39% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης δεν σχεδιάζει να ταξιδέψει καθόλου αυτό το καλοκαίρι.

Παρόμοια εκτίμηση είχε διατυπωθεί και πέρυσι στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας. Ενα σημαντικό ποσοστό 27% θα κάνει διακοπές, αλλά μόνο εντός συνόρων. Φαίνεται, λοιπόν, ότι συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά η τάση που θέλει πολλούς Γερμανούς να προτιμούν τα μπάνια στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας ή την πεζοπορία στον Μέλανα Δρυμό από τις εξορμήσεις στο εξωτερικό, πόσο μάλλον στις παραλίες της Μεσογείου, της Ελλάδας ειδικά και της Ισπανίας δευτερευόντως.

Το Πάσχα

Το 13% των ερωτηθέντων  στην έρευνα του Ινστιτούτου Φόρζα δηλώνει ότι θα ταξιδέψει στο εξωτερικό το καλοκαίρι, ενώ ένα ποσοστό 15% δηλώνει ότι θα σχεδιάσει ένα ταξίδι εκτός συνόρων «είτε το καλοκαίρι, είτε την άνοιξη». Προφανώς κάποιοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν για ένα διάλειμμα το Πάσχα των Καθολικών στις 4 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του ομίλου TUI η Ελλάδα παραμένει στις πρώτες θέσεις των κρατήσεων για το καλοκαίρι και, μάλιστα, η Κρήτη αναδεικνύεται κορυφαίος προορισμός, ξεπερνώντας τη Μαγιόρκα της Ισπανίας στις κρατήσεις, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Στην περίπτωση των Βρετανών, όπως αναφέρει η TUI, αυτοί προτιμούν το Νταλαμάν στην τουρκική Ριβιέρα, ενώ ακολουθούν η Κύπρος, η Αττάλεια, η Τενερίφη και η Ρόδος. Οι δε Γάλλοι παραθεριστές θα προτιμήσουν τη Σικελία, μετά την Ελλάδα και την Ισπανία, ενώ αρκετοί θα μείνουν εντός συνόρων.

Σε αντίθεση πάντως με ό,τι συνέβαινε υπό ομαλές συνθήκες, οι περισσότεροι Γερμανοί προς το παρόν διστάζουν να κάνουν κράτηση για το καλοκαίρι – πιθανώς, να κάνουν κάτι αδιανόητο για τα δεδομένα τους, να αφήσουν την οργάνωση του παραθερισμού τους την τελευταία στιγμή. Από όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό έχει κάνει κράτηση ένα ποσοστό 34%, ενώ για όσους παραμείνουν εντός συνόρων το ποσοστό είναι ακόμη μικρότερο και δεν ξεπερνά το 27%, σύμφωνα πάντα με την έρευνα. Από τους υπόλοιπους, οι πιο πολλοί λένε ότι προτιμούν να περιμένουν, μέχρι να γίνει σαφές ποιες προϋποθέσεις θα ισχύουν για τις μετακινήσεις. O ταξιδιωτικός συντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου RTL, Ραλφ Μπένκο, προβλέπει πως για το Πάσχα οι πιο ρεαλιστικοί ως προορισμοί φαίνεται πως είναι η Τουρκία, οι Κανάριοι Νήσοι και η Μαγιόρκα στην Ισπανία, αλλά και η Ελλάδα. Ο ίδιος ξεχωρίζει την Κρήτη, που σήμερα δεν θεωρείται περιοχή υψηλού κινδύνου. Αναφέρει ως παράδειγμα ένα πακέτο 2.360 ευρώ για δεκαήμερη διαμονή οικογένειας με δύο παιδιά σε δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Σχετικά τώρα με τη λογική του «διαβατηρίου εμβολιασμού», η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα φαίνεται να την αποδέχεται, αρκεί, βέβαια, μέχρι το καλοκαίρι να αντιμετωπιστούν τα σημερινά προβλήματα και οι καθυστερήσεις, ώστε να υπάρχουν επαρκή εμβόλια. Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 54% θεωρεί λογικό να επιτρέπεται η μετακίνηση προς ορισμένες χώρες ή αεροδρόμια μόνο για εμβολιασθέντες, όπως αναφέρει η D.W. Αντιθέτως, ένα ποσοστό 43% πιστεύει ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στους εμβολιασθέντες και στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Πηγή: kathimerini.gr

Φωτογραφία: Κόλπος τςη Μεσαράς – Μύρων Βιτωράκης, τον οποίο και ευχαριστούμε…

Previous Post

Κρήτη: Γυναικολόγος ξέχασε γάζες μέσα σε γυναίκα μετά από χειρουργείο…

Next Post

Κρήτη: Πήρε άδεια από τη φυλακή, αλλά «ξέχασε» να επιστρέψει…

Next Post
Κρήτη: Πήρε άδεια από τη φυλακή, αλλά «ξέχασε» να επιστρέψει…

Κρήτη: Πήρε άδεια από τη φυλακή, αλλά «ξέχασε» να επιστρέψει…

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ