Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Tηγανόψωμο με φέτα

23/04/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Tηγανόψωμο με φέτα
0
SHARES
Share on Facebook

Η συνταγή που ακολουθεί είναι κλασική και εγγυάται εκπληκτικό αποτέλεσμα. Τηγανόψωμα-κολασμένα με φέτα που λιώνει και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή, εξίσου ωραία με την τυρόπιτα στο τηγάνι, μόνο που εδώ απαιτείται να ανοίξουμε φύλλο. Παρότι, όμως, απαιτεί φύλλο, ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Και καταναλώνεται σε ακόμη λιγότερα…

Τα μυστικά της συνταγής

Μπορεί να βιάζεστε να φτιάξετε το τηγανόψωμο, αλλά όσο περισσότερο αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί τόσο πιο εύκολα θα ανοίξετε το φύλλο.

Το φύλλο θα πρέπει να έχει πάχος μισό εκατοστό το πολύ.

Επίσης, άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε για να πετύχει η συνταγή είναι να μην βάλετε υπερβολική φέτα ως γέμιση. Θέλει ένα μέτρο.

Αν θέλετε να βάλετε άλλα τυριά μπορείτε να το κάνετε, αλλά με τη φέτα είναι το κλασικό τηγανόψωμο αφενός και αφετέρου η γεύση του εξαιρετική.

Μπορείτε να προσθέσετε στη φέτα μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη ή άνιθο και φυσικά λίγο πιπέρι. Ή ακόμη και ντομάτα.

Βέβαια με το τηγανόψωμο με φέτα σκέτη είναι η πιο κλασική εκδοχή του πιάτου. Και μπορείτε, επίσης, σε αυτή του την έκδοση να απολαύσετε το τηγανόψωμό σας με μέλι. Πραγματικά εξαιρετικό.

Υλικά συνταγής για τηγανόψωμα με φέτα

1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γλ. αλάτι

1/2 κουταλιά της σούπας μαγιά ξερή

1/2 κούπα χλιαρό νερό

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής για τηγανόψωμο

Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και σχηματίζουμε μια μικρή γούβα στην οποία βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη.

Βάζουμε στη γούβα λίγο από το χλιαρό νερό για να λιώσει η μαγιά και σταδιακά όλο το υπόλοιπο νερό. Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεποτά.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας αναλόγως του σχήματος που θέλουμε να έχουν τα τηγανόψωμά μας. Αν τα θέλετε στρογγυλά, στο μέγεθος του τηγανιού θα τη χωρίσετε σε 4 κομμάτια και θα ανοίξετε καθένα από αυτό σε κυκλικό σχήμα. Αν τα θέλετε σε σχήμα μισοφέγγαρου θα χωρίσετε τη ζύμη σε τουλάχιστον 8 κομμάτια, ενδεχομένως και περισσότερα αν θέλετε τα τηγανόψωμά σας να είναι πιο μικρά.

Αφού ανοίξετε το φύλλο στο σχήμα που επιθυμείτε βάζετε τη θρυμματισμένη φέτα (αν θέλετε να βάλετε και μυρωδικά τα προσθέτετε σε αυτό το σημείο) και κλείνετε καλά με πηρούνι τις άκρες.

Τηγανίζετε σε λάδι που έχει ήδη κάψει μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και μόλις βγάλετε το τηγανόψωμο από το λάδι το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Και το τρώτε όσο πιο γρήγορα!

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Ελαφρύ τσιζκέικ ψυγείου με σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Next Post

Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα

Next Post
Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα

Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ