Υλικά
- 1 κιλό ξαλμυρισμένο φιλέτο παστού μπακαλιάρου
• 2 κουτ. της σούπας μέλι
• 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
• 2 κουτ. της σούπας σουσάμι
• αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
• ρόκα για το σερβίρισμα
Για τον χυλό:
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 1 αυγό
• 1 κουτ.
της σούπας μέλι
• Λίγες σταγόνες
ξίδι μπαλσάμικο
• 1 κουτ. του
γλυκού ξερή μαγιά
• Αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τον χυλό για το τηγάνισμα: ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και λίγο αλάτι και προσθέτουμε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, το μέλι, το ξίδι και μισό φλιτζάνι νερό.
Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων να σταθεί για μισή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Κόβουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μικρά κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε στον χυλό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, λίγα κάθε φορά.
Όταν τηγανιστούν, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε τον τηγανητό μπακαλιάρο με τη ρόκα σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε το μέλι με το ξίδι μπαλσάμικο και περιχύνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τέλος τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Συμβουλή
Αν σερβίρετε τον μπακαλιάρο ως κυρίως πιάτο, συνοδέψτε τον με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με ανάμεικτα σαλατικά (μαρούλι, ρόκα, άισμπεργκ, ραντίτσιο).
Φτιάξτε για ντρέσινγκ την κλασική βινεγκρέτ (1 μέρος ξίδι με 3 μέρη ελαιόλαδο) προσθέτοντας λίγη μουστάρδα και ξύσμα πορτοκαλιού.
Πίξτε στη σαλάτα λίγες σταφίδες και τριμμένη καρυδόψιχα.
Αν τον σερβίρετε ως ορεκτικό, συνεχίστε φτιάχνοντας για κυρίως πιάτο μια μακαρονάδα με θαλασσινά της αρεσκείας σας.
Και εδώ ταιριάζει η σαλάτα με τα ανάμεικτα σαλατικά.
Πηγή: trelogiannis.blogspot.gr – Βαγγέλης Δρίσκας