Υλικά
500 γρ. ασκόλυμπροι
2 φρέσκα αυγά
70 γρ. κρητική γραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. γαλέτα
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε προσεκτικά τους ασκόλυμπρους. Κόβουμε τη ρίζα τους κατά μήκος σε μέτρια στικάκια των δύο εκατοστών. Τραβάμε και τα αγκάθια από τα πράσινα μέρη και τα πλένουμε καλά.
Τα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει για πέντε λεπτά, τα βγάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε στα κομμάτια του ασκόλυμπρου αλάτι, μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα και ακολούθως τους «πουδράρουμε» με το αλεύρι.
Τους περνάμε από τ’ αυγά (χτυπημένα) και μετά από την πιατέλα όπου έχουμε απλώσει τη γαλέτα. Τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο έως ότου πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, την οποία διακοσμούμε με μυρτιά και ντοματάκια, γεμισμένα με σαλτσούλες για να βουτάμε τα στικάκια.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: kritikaepikaira.gr