Υλικά
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κ.γ. λευκό πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 450 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
- χοντρό αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
- ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο
- 3 φλ. ρύζι, μαγειρεμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το λευκό πιπέρι, χτυπάμε με σύρμα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο.
Ρίχνουμε και τα καρότα, την πιπεριά, το καλαμπόκι , τον αρακά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μείγμα της σάλτσας σόγιας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρύζι.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr