Υλικά Συνταγής
- 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 αυγό
- 1 φλ. γάλα
- 2 μεγάλα ή 3 μικρά μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 1 κ.γλ. βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- φρέσκα φρούτα
Εκτέλεση
Για τις τηγανίτες μήλου, πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου, γαρνίροντας με φρέσκα φρούτα.
Μυστικά για τηγανίτες μήλου
-Μία πρέζα μαγειρική σόδα μέσα στο μείγμα θα κάνει τις τηγανίτες πολύ φουσκωτές.
-Μπορείτε να ψιλοκόψετε το ένα μήλο σε μικρά καρέ και να τρίψετε το υπόλοιπο.
-Εάν έχετε χρόνο αφήστε το μείγμα να σταθεί για 20′ στον πάγκο.
-Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι φρούτο σας αρέσει στο χυλό.
Πηγή: argiro.gr