Τα υλικά μας
- 1 ποτήρι νερού σκληρό αλεύρι σιταριού
- 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Και να τι κάνουμε
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σιναμ-Σιαγάι, ο Και, χιτις. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Ο μιναμ -εϊ.
- Περιχύνουμε τις ζεστές τηγανίτες με άφθονο πετιμέζι και σερβίρουμε.
Έτσι κι αλλιώς…
Για την παρασκευή του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις˙ επιλέξαμε όμως το σκληρό σιταρένιο γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και γιατί οι τηγανίτες γίνονται πιο νόστιμες.
Προτείνουμε επίσης μετά το τηγάνισμα να περάσετε τις τηγανίτες από απορροφητικό χαρτί, για να απαλλαγούν από το περιττό λάδι.
Εκτός από επιδόρπιο η παραπάνω επιλογή είναι και για πρωινό!!!
Πηγή: meetarteat.blogspot.com