Τα υλικά μας
- 1 ποτήρι νερού σκληρό αλεύρι σιταριού
- 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Και να τι κάνουμε
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το νερό και χτυπάμε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουταλιά – κουταλιά και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Περιχύνουμε τις ζεστές τηγανίτες με άφθονο πετιμέζι και σερβίρουμε.
Έτσι κι αλλιώς…
Για την παρασκευή του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις˙ επιλέξαμε όμως το σκληρό σιταρένιο γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και γιατί οι τηγανίτες γίνονται πιο νόστιμες.
Προτείνουμε επίσης μετά το τηγάνισμα να περάσετε τις τηγανίτες από απορροφητικό χαρτί, για να απαλλαγούν από το περιττό λάδι.
Εκτός από επιδόρπιο η παραπάνω επιλογή είναι ιδανική και για πρωινό!!!
Πηγή: meetarteat.blogspot.gr