Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Τα υλικά μας

  • 1 ποτήρι νερού σκληρό αλεύρι σιταριού
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Και να τι κάνουμε

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το νερό και χτυπάμε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουταλιά – κουταλιά και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Περιχύνουμε τις ζεστές τηγανίτες με άφθονο πετιμέζι και σερβίρουμε.

Έτσι κι αλλιώς…

Για την παρασκευή του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις˙ επιλέξαμε όμως το σκληρό σιταρένιο γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και γιατί οι τηγανίτες γίνονται πιο νόστιμες.

Προτείνουμε επίσης μετά το τηγάνισμα να περάσετε τις τηγανίτες από απορροφητικό χαρτί, για να απαλλαγούν από το περιττό λάδι.

Εκτός από επιδόρπιο η παραπάνω επιλογή είναι ιδανική και για πρωινό!!!

Πηγή: meetarteat.blogspot.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής

1 κ.γλ. μαγιά στιγμής

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1½ κούπας νερό

πετιμέζι για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τις τηγανίτες με πετιμέζι, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, την  ζάχαρη  και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.

Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουµε τις τηγανίτες µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε µε μπόλικο αγνό πετιμέζι.

Extra tips

Aν ο χυλός είναι αραιός, οι τηγανίτες θα βγουν πιο πλακέ.

Αν ο χυλός ειναι σφιχτός οι τηγανίτες θα βγουν πιο φουσκωτές.

Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.

Πηγή: argiro.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 25 κομμάτια

½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ σταφίδες ξανθές

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

Μια πρέζα αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.

Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πηγή: lifo.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Τα υλικά μας

  • 1 ποτήρι νερού σκληρό αλεύρι σιταριού
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Και να τι κάνουμε

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σιναμ-Σιαγάι, ο Και, χιτις. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Ο μιναμ -εϊ.
  • Περιχύνουμε τις ζεστές τηγανίτες με άφθονο πετιμέζι και σερβίρουμε.

Έτσι κι αλλιώς…

Για την παρασκευή του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις˙ επιλέξαμε όμως το σκληρό σιταρένιο γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και γιατί οι τηγανίτες γίνονται πιο νόστιμες.

Προτείνουμε επίσης μετά το τηγάνισμα να περάσετε τις τηγανίτες από απορροφητικό χαρτί, για να απαλλαγούν από το περιττό λάδι.

Εκτός από επιδόρπιο η παραπάνω επιλογή είναι και για πρωινό!!!

Πηγή: meetarteat.blogspot.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 25 κομμάτια

½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ σταφίδες ξανθές

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

Μια πρέζα αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.

Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πηγή: lifo.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής

1 κ.γλ. μαγιά στιγμής

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1½ κούπας νερό

πετιμέζι για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τις τηγανίτες με πετιμέζι, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, την  ζάχαρη  και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.

Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουµε τις τηγανίτες µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε µε μπόλικο αγνό πετιμέζι.

Extra tips

Aν ο χυλός είναι αραιός, οι τηγανίτες θα βγουν πιο πλακέ.

Αν ο χυλός ειναι σφιχτός οι τηγανίτες θα βγουν πιο φουσκωτές.

Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.

Πηγή: argiro.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Τα υλικά μας

  • 1 ποτήρι νερού σκληρό αλεύρι σιταριού
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Και να τι κάνουμε

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το νερό και χτυπάμε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουταλιά – κουταλιά και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Περιχύνουμε τις ζεστές τηγανίτες με άφθονο πετιμέζι και σερβίρουμε.

Έτσι κι αλλιώς…

Για την παρασκευή του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις˙ επιλέξαμε όμως το σκληρό σιταρένιο γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και γιατί οι τηγανίτες γίνονται πιο νόστιμες.

Προτείνουμε επίσης μετά το τηγάνισμα να περάσετε τις τηγανίτες από απορροφητικό χαρτί, για να απαλλαγούν από το περιττό λάδι.

Εκτός από επιδόρπιο η παραπάνω επιλογή είναι ιδανική και για πρωινό!!!

Πηγή: meetarteat.blogspot.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 25 κομμάτια

½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ σταφίδες ξανθές

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

Μια πρέζα αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.

Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πηγή: lifo.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 25 κομμάτια

½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ σταφίδες ξανθές

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

Μια πρέζα αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.

Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πηγή: lifo.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Τα υλικά μας

  • 1 ποτήρι νερού σκληρό αλεύρι σιταριού
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Και να τι κάνουμε

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το νερό και χτυπάμε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουταλιά – κουταλιά και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Περιχύνουμε τις ζεστές τηγανίτες με άφθονο πετιμέζι και σερβίρουμε.

Έτσι κι αλλιώς…

Για την παρασκευή του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις˙ επιλέξαμε όμως το σκληρό σιταρένιο γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και γιατί οι τηγανίτες γίνονται πιο νόστιμες.

Προτείνουμε επίσης μετά το τηγάνισμα να περάσετε τις τηγανίτες από απορροφητικό χαρτί, για να απαλλαγούν από το περιττό λάδι.

Εκτός από επιδόρπιο η παραπάνω επιλογή είναι ιδανική και για πρωινό!!!

Πηγή: meetarteat.blogspot.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 25 κομμάτια

½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ σταφίδες ξανθές

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

Μια πρέζα αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.

Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πηγή: lifo.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής

1 κ.γλ. μαγιά στιγμής

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1½ κούπας νερό

πετιμέζι για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τις τηγανίτες με πετιμέζι, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, την  ζάχαρη  και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.

Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουµε τις τηγανίτες µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε µε μπόλικο αγνό πετιμέζι.

Extra tips

Aν ο χυλός είναι αραιός, οι τηγανίτες θα βγουν πιο πλακέ.

Αν ο χυλός ειναι σφιχτός οι τηγανίτες θα βγουν πιο φουσκωτές.

Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.

Πηγή: argiro.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Τα υλικά μας

  • 1 ποτήρι νερού σκληρό αλεύρι σιταριού
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Και να τι κάνουμε

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το νερό και χτυπάμε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουταλιά – κουταλιά και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Περιχύνουμε τις ζεστές τηγανίτες με άφθονο πετιμέζι και σερβίρουμε.

Έτσι κι αλλιώς…

Για την παρασκευή του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις˙ επιλέξαμε όμως το σκληρό σιταρένιο γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και γιατί οι τηγανίτες γίνονται πιο νόστιμες.

Προτείνουμε επίσης μετά το τηγάνισμα να περάσετε τις τηγανίτες από απορροφητικό χαρτί, για να απαλλαγούν από το περιττό λάδι.

Εκτός από επιδόρπιο η παραπάνω επιλογή είναι ιδανική και για πρωινό!!!

Πηγή: meetarteat.blogspot.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 25 κομμάτια

½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ σταφίδες ξανθές

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

Μια πρέζα αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.

Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πηγή: lifo.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής

1 κ.γλ. μαγιά στιγμής

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1½ κούπας νερό

πετιμέζι για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τις τηγανίτες με πετιμέζι, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, την  ζάχαρη  και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.

Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουµε τις τηγανίτες µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε µε μπόλικο αγνό πετιμέζι.

Extra tips

Aν ο χυλός είναι αραιός, οι τηγανίτες θα βγουν πιο πλακέ.

Αν ο χυλός ειναι σφιχτός οι τηγανίτες θα βγουν πιο φουσκωτές.

Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.

Πηγή: argiro.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Τα υλικά μας

  • 1 ποτήρι νερού σκληρό αλεύρι σιταριού
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Και να τι κάνουμε

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το νερό και χτυπάμε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουταλιά – κουταλιά και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Περιχύνουμε τις ζεστές τηγανίτες με άφθονο πετιμέζι και σερβίρουμε.

Έτσι κι αλλιώς…

Για την παρασκευή του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις˙ επιλέξαμε όμως το σκληρό σιταρένιο γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και γιατί οι τηγανίτες γίνονται πιο νόστιμες.

Προτείνουμε επίσης μετά το τηγάνισμα να περάσετε τις τηγανίτες από απορροφητικό χαρτί, για να απαλλαγούν από το περιττό λάδι.

Εκτός από επιδόρπιο η παραπάνω επιλογή είναι ιδανική και για πρωινό!!!

Πηγή: meetarteat.blogspot.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 25 κομμάτια

½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ σταφίδες ξανθές

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

Μια πρέζα αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.

Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πηγή: lifo.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τηγανίτες με πετιμέζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής

1 κ.γλ. μαγιά στιγμής

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1½ κούπας νερό

πετιμέζι για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τις τηγανίτες με πετιμέζι, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, την  ζάχαρη  και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.

Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουµε τις τηγανίτες µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε µε μπόλικο αγνό πετιμέζι.

Extra tips

Aν ο χυλός είναι αραιός, οι τηγανίτες θα βγουν πιο πλακέ.

Αν ο χυλός ειναι σφιχτός οι τηγανίτες θα βγουν πιο φουσκωτές.

Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο