Τηγανιτά πιταράκια με ξινομυζήθρα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

1 κρασοπότηρο λάδι

1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

1 λεμόνι (ο χυμός)

1 κιλό μυζήθρα ξινή ή φέτα

λάδι για το τηγάνισμα

μέλι

λίγο γάλα

Διαδικασία

Βήμα 1: Με το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και νερό (όσο σηκώσει) φτιάχνουμε μία ζύμη μάλλον σφιχτή και τη ζυμώνουμε καλά.

Βήμα 2: Την αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες περίπου.

Βήμα 3 : Μετά, τη χωρίζουμε σε τρία μέρη και ανοίγουμε τρία φύλλα λεπτά.

Βήμα 4 : Όπως είναι απλωμένο το κάθε φύλλο, παίρνουμε ένα κρασοπότηρο και το πατάμε ελαφρά στο μισό φύλλο, να μείνει το σχήμα.

Βήμα 5 : Έχουμε λιώσει τη μυζήθρα με γάλα ελάχιστο και την έχουμε κάνει μία σαν μαλακιά ζύμη, όχι αραιή (ίσως να μη χρειαστεί και καθόλου γάλα).

Βήμα 6 : Τοποθετούμε λίγη μυζήθρα σε κάθε σχέδιο του ποτηριού και μετά, διπλώνουμε το άλλο μισό φύλλο, για να σκεπάσει τη μυζήθρα.

Βήμα 7 : Πιέζουμε με το κρασοπότηρο και κόβουμε εντελώς το φύλλο με τη μυζήθρα μέσα.

Βήμα 8 : Καίμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μυζηθρόπιτές μας.

Βήμα 9  : Σερβίρονται ζεστές περιχυμένες με μέλι.

Πηγή: miam.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο