Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 κιλό μυζήθρα ξινή ή φέτα
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι
λίγο γάλα
Διαδικασία
Βήμα 1: Με το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και νερό (όσο σηκώσει) φτιάχνουμε μία ζύμη μάλλον σφιχτή και τη ζυμώνουμε καλά.
Βήμα 2: Την αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες περίπου.
Βήμα 3 : Μετά, τη χωρίζουμε σε τρία μέρη και ανοίγουμε τρία φύλλα λεπτά.
Βήμα 4 : Όπως είναι απλωμένο το κάθε φύλλο, παίρνουμε ένα κρασοπότηρο και το πατάμε ελαφρά στο μισό φύλλο, να μείνει το σχήμα.
Βήμα 5 : Έχουμε λιώσει τη μυζήθρα με γάλα ελάχιστο και την έχουμε κάνει μία σαν μαλακιά ζύμη, όχι αραιή (ίσως να μη χρειαστεί και καθόλου γάλα).
Βήμα 6 : Τοποθετούμε λίγη μυζήθρα σε κάθε σχέδιο του ποτηριού και μετά, διπλώνουμε το άλλο μισό φύλλο, για να σκεπάσει τη μυζήθρα.
Βήμα 7 : Πιέζουμε με το κρασοπότηρο και κόβουμε εντελώς το φύλλο με τη μυζήθρα μέσα.
Βήμα 8 : Καίμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μυζηθρόπιτές μας.
Βήμα 9 : Σερβίρονται ζεστές περιχυμένες με μέλι.
Πηγή: miam.gr