Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητά καλαμαράκια χωρίς αλεύρι

26/11/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τηγανητά καλαμαράκια χωρίς αλεύρι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες, με τα πλοκάμια τους κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
  • 1½ σφηνάκι ούζο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο μελισσόχορτο (το λεμονίζον αυτό μυρωδικό το βρίσκουμε σε γλαστράκια σε φυτώρια και πλέον και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας ξερό μελισσόχορτο (σε μπαχαράδικα) ή 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού, αναμεμειγμένα με 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά τους. Αν δεν χωράνε με άνεση στο τηγάνι μας, θα τα τηγανίσουμε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι (περίπου 5 – 6 κουτ. σούπας) και βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και τα καλαμαράκια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, γυρνώντας τα συνεχώς για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές. Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή για να μην προλάβουν να βγάλουν τα καλαμαράκια τα υγρά τους. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το μελισσόχορτο (ή το μαϊντανό με το ξύσμα λεμονιού), ανακατεύουμε ελαφρώς και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια με ρύζι πιλάφι ή φρέσκια πράσινη σαλάτα και ψωμί.

Συνοδεύουμε με: Με ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, περασμένο όμως από βαρέλι.

Συμβουλή: Τα καλαμαράκια συνήθως τηγανίζονται σε μπόλικο ελαιόλαδο, αλευρωμένα ή καλυμένα με κουρκούτι. Εδώ δίνουμε μια διαφορετική συνταγή με λίγο λάδι και καθόλου αλεύρι. Δεν θα κάνουν κρούστα, αλλά είναι πολύ νόστιμα. Με αυτό το σύντομο σοτάρισμα, αποκτούν μαστιχωτή υφή. Αν τα θέλετε πιο μαλακά, θα πρέπει να τα μαγειρέψετε για αρκετή ώρα μέσα σε υγρά (νερό ή/και κρασί).

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Μήνυμα του Α. Ο. Ζαρού για την πανδημία… (βίντεο)

Next Post

Ζεστές ελιές με λεμόνι και μυρωδικά

Next Post
Τηγανητά καλαμαράκια χωρίς αλεύρι

Ζεστές ελιές με λεμόνι και μυρωδικά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ