Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανιές και… σαγανιές για την Τσικνοπέμπτη: 5 μερακλίδικες συνταγές

07/03/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τηγανιές και… σαγανιές για την Τσικνοπέμπτη: 5 μερακλίδικες συνταγές
0
SHARES
Share on Facebook

Και τηγανιά με σουτζούκι έχουμε, και με κοτόπουλο, και με λουκάνικα, και με χοιρινό, και με συκωταριά. Και είναι όλες συγκλονιστικές!

Φωτογραφία: Θεοδόσης ΓεωργιάδηςFood styling: Σταυρούλα Φουτσά

Η Τσικνοπέμπτη έχει πολλούς αγαπημένους κρεατομεζέδες, αλλά οι τηγανιές είναι από τους πιο ωραίους. Φτιαγμένες με το συνδεδεμένο με την παράδοση των χοιροσφαγίων  χοιρινό, που η λαϊκή φαντασία αξιοποιούσε δημιουργικά με πολλούς τρόπους, αλλά και με άλλα κρέατα, όπως αρνί ή κοτόπουλο, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα τραπέζια που στρώνονται σε όλη την Ελλάδα. Πολλά μπαίνουν στο τηγάνι δίνοντας έξτρα γεύση και ένταση σε αυτό τον μερακλίδικο μεζέ που είναι ταμάμ για μοίρασμα. Αυγά, τυριά, πράσο, φετούλες αγκινάρας, ντοματίνια κρεμμύδι, πιπεριές, φρέσκα ή ξερά μυρωδικά… Και το καλύτερο με τις τηγανιές είναι ότι γίνονται εύκολα και γρήγορα. Σε ένα μισάωρο περίπου είναι έτοιμες. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξουμε είναι να κόψουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μικρά και ισομεγέθη κομμάτια, ώστε να ψηθούν γρήγορα και να μαλακώσουν ομοιόμορφα.

Παρακάτω έχουμε διάφορους ιδιαίτερους συνδυασμούς για να διαλέξετε. Μια πλούσια τηγανιά με με σουτζούκι, παστουρμά και αυγά με κρόκο που σπάει και ρέει και θέλει ένα ωραίο προζυμένιο ψωμί για βούτες, μια με αρνίσια συκωταριά και επίσης αρνίσια λουκάνικα, μια σαγανιά –έτσι λέγεται η τηγανιά με χωριάτικα λουκάνικα Χαλκιδικής που ετοιμάζεται σε σαγανάκι–, μια άλλη, πληθωρική και αυτή, με χοιρινό λαιμό, σύγκλινο και απάκι, που παντρεύει Μάνη και Κρήτη, μια ακόμη, μυρωδάτη και ελαφρά καυτερή, με κοτόπουλο και μπίρα…

Άντε και τις φτιάξαμε. Τις βάλαμε σε μια πιατελίτσα. Τι πίνουμε; Οι τηγανιές είναι γλεντζέδικες. Ανοίγουμε παρεΐστικες ρετσίνες, ρουστίκ Ξινόμαυρα και υπέροχα τσίπουρα χωρίς γλυκάνισο και δεν ξεχνάμε και τις μπίρες.

Δείτε εδώ 5 ξεχωριστές συνταγές του σε του gastronomos.gr

Previous Post

Τσικνίζουμε στο σπίτι με 10 νόστιμες low budget προτάσεις

Next Post

Η Τσικνοπέμπτη θέλει κοψίδια: 18 λαχταριστές συνταγές

Next Post
Τέσσερα υπέροχα ορεκτικά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη θέλει κοψίδια: 18 λαχταριστές συνταγές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ