Υλικά
2 κονσέρβες καλαμαράκια στραγγισμένα, στεγνωμένα σε χαρτί κουζίνας
5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες περίπου στα 3
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε μεγάλα τετράγωνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο πολύ καλά και ρίχνετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Αλατίζετε. Σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, να ξεροψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το σκόρδο, τα καλαμαράκια και τα φέρνετε μια δυο βόλτες. Σβήνετε με το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr – Ελένη Ψυχούλη – Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Foode Styling: Tina & Olivia Webb