Τηγανιά με πράσο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένας αγαπημένος μεζές με ζουμερό χοιρινό κρέας, τρυφερά λαχανικά, μουστάρδα και ρίγανη.
Υλικά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μπουκιές
- Αλεύρι για πανάρισμα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 3/4 φλ. νερό
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε καλά το χοιρινό κρέας το οποίο έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές ίσου μεγεθούς. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τηγάνι για να ελέγξουμε αν έχει ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε ένα τα κομμάτια χοιρινού στο τηγάνι. Προσέχουμε να μην γεμίσουμε υπερβολικά το σκευο για να μαγειρευτείτε την κρέας σωστά και ομοιόμορφα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμίζεται το αλκοόλ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε τηγανιά να μαγειρευτεί καλά μέχρι να χρησιμοποιήσει τα υγρά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε πράσο, πιπεριά, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σας!
- Η χοιρινή τηγανιά είναι έτοιμη όταν σχηματίζεται μια πηχτή σαλτσούλα και το κρέας μαλακώσει και μαγειρεύεται καλά. Σερβίρουμε τηγανιά σε πιάτο σαν μεζέ.
Πηγή: mamapeinao.gr