Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανιά με πράσο

22/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και πατάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Τηγανιά με πράσο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένας αγαπημένος μεζές με ζουμερό χοιρινό κρέας, τρυφερά λαχανικά, μουστάρδα και ρίγανη.

Υλικά

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μπουκιές
  • Αλεύρι για πανάρισμα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. νερό
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε καλά το χοιρινό κρέας το οποίο έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές ίσου μεγεθους. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τηγάνι για να ελέγξουμε αν έχει ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια χοιρινού στο τηγάνι. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά το σκευος για να μαγειρευτεί το κρέας σωστά και ομοιόμορφα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε την τηγανιά να μαγειρευτεί καλά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε πράσο, πιπεριά, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σας!
  4. Η χοιρινή τηγανιά είναι έτοιμη όταν σχηματιστεί μια πηχτή σαλτσούλα και το κρέας μαλακώσει και μαγειρευτεί καλά. Σερβίρουμε την τηγανιά σε πιάτο σαν μεζέ.

Πηγή: mamapeinao.gr

Previous Post

Μηλόπιτα σουφλέ

Next Post

Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και καρύδια

Next Post
Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και πατάτες

Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και καρύδια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ