Τηγανιά με πράσο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένας αγαπημένος μεζές με ζουμερό χοιρινό κρέας, τρυφερά λαχανικά, μουστάρδα και ρίγανη.
Υλικά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μπουκιές
- Αλεύρι για πανάρισμα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 3/4 φλ. νερό
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε καλά το χοιρινό κρέας το οποίο έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές ίσου μεγεθους. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τηγάνι για να ελέγξουμε αν έχει ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια χοιρινού στο τηγάνι. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά το σκευος για να μαγειρευτεί το κρέας σωστά και ομοιόμορφα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε την τηγανιά να μαγειρευτεί καλά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε πράσο, πιπεριά, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σας!
- Η χοιρινή τηγανιά είναι έτοιμη όταν σχηματιστεί μια πηχτή σαλτσούλα και το κρέας μαλακώσει και μαγειρευτεί καλά. Σερβίρουμε την τηγανιά σε πιάτο σαν μεζέ.
Πηγή: mamapeinao.gr