Υλικά
Για 4 άτομα
250 γραμμάρια απάκι
80 γραμμάρια ασπρομανίταρα
80 γραμμάρια πορτομπέλο
80 γραμμάρια brown μανιτάρια
3 κουταλιές στακοβούτυρο
2 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο, τα brown μανιτάρια και το απάκι σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε το αντικολλητικό τηγάνι Unlimited Tefal 26Ø εκ. σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα 1 κουταλιά στακοβούτυρο.
Σοτάρετε το απάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το απάκι είναι έτοιμο τα αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι Unlimited Tefal 26Ø εκ. σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας άλλη 1 κουταλιά στακοβούτυρο
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το απάκι πάλι μέσα στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το ξύδι, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.
Πηγή: alexandrospapandreou.gr