Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανιά

06/11/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Λουκάνικα καπνιστά ξυδάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο

1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

6 μικρά χωριάτικα λουκάνικα (350 γρ. κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες)

4 κρεμμύδια ξερά κομμένα στη μέση και χωρισμένα στα “φύλλα” τους

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

1 φύλλο δάφνης

50-70 γρ. ξύδι μπαλσάμικο (ανάλογα το ξύδι και τη γεύση σας)

50-100 γρ. μέλι (ανάλογα το μέλι και τη γεύση σας)

500 γρ. μαύρη μπύρα

λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

αλάτι

πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Αδειάζουμε τα λουκάνικα και το λάδι τους σε ένα μικρό σουρωτήρι και τα κρατάμε στην άκρη. Το λίπος που βγάζουν το πετάμε.

Λαδώνουμε ελαφρά το κρέας με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά.

Θα πάρει αρκετή ώρα και δεν πρέπει να παρανακατεύουμε το φαγητό στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα το κρέας μας.

Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινήσει τότε ρίχνουμε μέσα ξανά τα λουκάνικα τη δάφνη, σβήνουμε με το ξύδι και ξύνοντας τα κομματάκια που τυχόν έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα και θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα μας

Προσθέτουμε το μέλι, τη μπύρα, το ζωμό και τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και κλείνουμε με μια πλαστική μεμβράνη ή με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.

Στην περίπτωση της μεμβράνης κάνουμε 4 μικρές τρυπούλες με ένα μαχαίρι.

Βράζουμε για μια ώρα σε μέτρια φωτιά (αν φτάνει μέχρι το 9 η κουζίνα μου βράζουμε στο 6.5-7)

Στα τελευταία 10 λεπτά σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Συνοδεύουμε το φαγητό με το ρύζι.

Πηγή

 

Previous Post

Λουκουμάδες με γιαούρτι

Next Post

Κέικ καρότου με γλάσο πορτοκαλιού

Next Post
Λουκάνικα καπνιστά ξυδάτα

Κέικ καρότου με γλάσο πορτοκαλιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ