Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home Featured

Θα γίνει το λάδι… είδος πολυτελείας;

11/12/2022
in Featured, ΑΓΡΟΤΙΚΑ
0
Θα γίνει το λάδι… είδος πολυτελείας;
0
SHARES
Share on Facebook

Στα ύψη βρίσκονται φέτος οι τιμές του ελαιολάδου όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά με αποτέλεσμα το λάδι να εξελίσσεται για εκείνους που το αγοράζουν σε είδος πολυτελείας.

Για την “εκτόξευση” των τιμών στις ελαιοπαραγωγικές χώρες αλλά και τους λόγους που την προκάλεσαν μίλησε χθες στην “Π” η διευθύντρια του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena” κα Μαρία Κατσούλη με ειδική πιστοποίηση γευσιγνωσίας του.

Οι τιμές αλλού

Σύμφωνα με την κα Κατσούλη, σήμερα οι τιμές στην Ιταλία ξεπέρασαν τα 6 ευρώ, στην Ισπανία φθάνουν τα 5,5 ευρώ το κιλό, στην Τυνησία τα 5 ευρώ, όπως και στην Ελλάδα ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και στην Τουρκία.

“Αυτές οι τιμές είναι πολύ καλές για τους παραγωγούς, αν όμως παγιωθούν το λάδι θα εξελιχθεί σύντομα σε είδος πολυτελείας” είπε.

Η κα Κατσούλη σχολίασε ότι το αρνητικό είναι ότι ακόμη και τα μη ποιοτικά ραφιναρισμένα ελαιόλαδα είναι πολύ ακριβά και φθάνουν στα 4 ευρώ το κιλό.

“Αν οι τιμές συνεχίσουν να ανεβαίνουν στη διεθνή αγορά, οι καταναλωτές είναι πιθανόν τους επόμενους μήνες να στραφούν σε άλλα προϊόντα πιο οικονομικά γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν το ελαιόλαδο” είπε.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ίδιας, ο λόγος που αυξάνονται οι τιμές του ελαιολάδου είναι η φετινή μείωση της παραγωγής κατά ένα εκατομμύριο τόνους κυρίως από την ισπανική αλλά και άλλες αγορές εξαιτίας παρατεταμένου καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών.

Η κα Κατσούλη είπε ότι φέτος η Τουρκία θα πάει καλά παράγοντας περίπου 400.000 τόνους, ενώ στην Ελλάδα η παραγωγή εκτιμάται ότι θα φθάσει τους 330.000 τόνους.

“Είναι σημαντικό να παράγουμε καλής ποιότητας ελαιόλαδο” τόνισε η κα Κατσούλη σχολιάζοντας ωστόσο ότι την τελευταία διετία η κατανάλωσή του έχει μειωθεί λόγω της υψηλής τιμής του.

Πηγή: patris.gr

Previous Post

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Άγιο Ιωάννη Αμαρίου

Next Post

Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε οικόπεδο με καλάμια

Next Post
Μεσαρά: Φωτιά σε σπίτι τα ξημερώματα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε οικόπεδο με καλάμια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ