Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τάρτα σοκολάτας με ρόδι

27/08/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τάρτα σοκολάτας με ρόδι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 530γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 180γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμό ροδιού φρέσκο
  • 1 αβγό

Για τη γέμιση

  • 60γρ. βούτυρο
  • 360ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 500γρ. κουβερτούρα 52% κακάο
  • σπόρους από 1 μεγάλο ρόδι

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, όλη τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το αλάτι και το βούτυρο και τρίβετε λίγο με τα δάχτυλα. Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας χυμό ροδιού και το αβγό και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή, ρίχνετε ακόμα 1 κουταλιά της σούπας χυμό ροδιού. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Την ανοίγετε με πλάστη στις διαστάσεις του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί μια ταρτιέρα και μεταφέρετε εκεί το φύλλο της ζύμης. Πιέζετε με τα χέρια σας για να κολλήσει καλά σε όλα τα σημεία, κόβοντας όση ζύμη περισσεύει από τα πλαϊνά του σκεύους.

Σκεπάζετε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε από πάνω όσπρια για βάρος. Ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί με τα όσπρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα.

Για τη γέμιση: Βάζετε το βούτυρο και τη μισή κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε αργά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής απαλή κρέμα.

Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τη ζύμη και σκορπίζετε τους σπόρους ροδιού, πιέζοντας λίγο με τη σπάτουλα να βυθιστούν ελαφρώς. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει εντελώς, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη μεταφέρετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Tips

Αμυγδαλόψιχα σε σκόνη θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

«Μια σκέτη από γιουβέτσι» με λιαστές ντομάτες και ξερή κρητική μυζήθρα

Next Post

Επέστρεψε τη νύχτα στο λιμάνι το πλοίο, καθώς επιβάτης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας

Next Post
Επέστρεψε τη νύχτα στο λιμάνι το πλοίο, καθώς επιβάτης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας

Επέστρεψε τη νύχτα στο λιμάνι το πλοίο, καθώς επιβάτης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ