Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τάρτα σοκολάτα γάλακτος με καραμέλα

28/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ:
500 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ DIGESTIVE
180 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
10 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
450 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
80 ΓΡ. ΚΑΡΑΜEΛΑ
125 ΓΡ. ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΟΥ
180 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζεστή κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.

Για τη ζύμη:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Έπειτα την απλώνουμε σε ένα τσέρκι, καλυμμένο με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για την κρέμα σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε στην καραμέλα, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος. Έπειτα, προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας διαρκώς.
Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη ζύμη της τάρτας και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 105 βαθμούς, για περίπου 40-45 λεπτά.

Σερβίρουμε την τάρτα και περιχύνουμε με καραμέλα.

Πηγή: chefonair.gr

Previous Post

Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι

Next Post

Κορμός μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα και κακάο

Next Post
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα

Κορμός μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα και κακάο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ