Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τάρτα με μήλα και αχλάδια

25/11/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Καλαμάρια με μουστάρδα και κοφτό μακαρονάκι από το Λευτέρη Λαζάρου
0
SHARES
Share on Facebook

Yλικά

για τη ζύμη αμυγδάλου:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
70 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
1 αβγό
ελάχιστο αλάτι
Gια τη γέμιση:
3 μήλα σκληρά
2 αχλάδια
200ml κρέμα γάλακτος πλήρης
150 γρ. σκόνη αμυγδάλου
3 αβγά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
3/4 φλ.τσ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (φραμπουάζ ή φραγκοστάφυλο)*
Pαρασκευή

Αυτή τη ζύμη μπορούμε να την κάνουμε και στο μίξερ. Βάζουμε στον κάδο το βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αβγό, πάλι σε χαμηλή ταχύτητα. Σταματάμε, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο (αν χτυπηθεί πολύ θα “σπάει” μετά η ζύμη), μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την πατάμε να πλατύνει και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 20′-30′. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε το καθένα στα τέσσερα και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες. Καθαρίζουμε και τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Ρίχνουμε (αμέσως μετά το κόψιμο) χυμό λεμονιού σε όλα για να μη μαυρίσουν. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες πιέζοντας στα τοιχώματα. Την τρυπάμε με πιρούνι και στρώνουμε μέσα χαρτί ψησίματος που γεμίζουμε με τα ειδικά βαρίδια (ή όσπρια) που θα εμποδίσουν τη ζύμη να σηκωθεί. Την ψήνουμε για 5′-6′. Αφαιρούμε το χαρτί. Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τα αβγά, τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη να γίνουν ένα μείγμα. Στρώνουμε στον πάτο της τάρτας τα αχλάδια σε σχήμα αστεριού και ρίχνουμε από πάνω τα μήλα. Αδειάζουμε επάνω το μείγμα της κρέμας και σκορπίζουμε τα φρούτα του δάσους, εφόσον χρησιμοποιήσουμε. Ψήνουμε την τάρτα 35′-40′. Όταν βγει, την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
* τα φρούτα του δάσους θα προσθέσουν την υπόξινη γεύση και το χρώμα τους. Μπορείτε να τα παραλείψετε.

Πηγή: athinorama.gr

 

Previous Post

Γίγαντες φούρνου με πιπεριές

Next Post

Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

Next Post
Καλαμάρια με μουστάρδα και κοφτό μακαρονάκι από το Λευτέρη Λαζάρου

Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ