Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τάρτα Καρύδα

08/06/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαρδούμια με κολοκύθια
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Κρούστα:

1/2 πακέτο κατεψυγμένη πίτα για ζύμη (όπως Pillsbury)

Γέμιση:

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα αυγά

3/4 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά

3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας light

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μαρέγκα:

3 μεγάλα ασπράδια αυγών

2/3 φλιτζάνι ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας καρύδα τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος

Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψί 25.4 εκατοστών.

Για τη γέμιση:

Ρίξε το αλεύρι με ένα κουτάλι σε ένα δοχείο μέτρησης και μέτρησέ το.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.

Ζέστανε το γάλα με το γάλα καρύδας σε μέτρια-υψηλή θερμότητα σε μια μικρή κατσαρόλα στους 180 ° μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες γύρω από άκρη (να μην βράσει).

Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.

Βάλε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και ναι φουσκώσει (περίπου 10 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφαίρεσε από το μάτι και βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, όπου από κάτω έχεις ένα μπολ με πάγο.

Άφησέ το για 10 λεπτά και ανακάτευε ανά διαστήματα, μέχρι η κρέμα να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.

Αφαίρεσε το μείγμα από τον πάγο και ανακάτεψε με τα εκχυλίσματα.

Ρίξε τη γέμιση πάνω από την έτοιμη ζύμη και βάλτο στο ψυγείο για 8 ώρες.

Προθέρμανε το φούρνο.

Για τη μαρέγκα:

Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.

Σε μια κατσαρόλα βράσε το νερό με 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη.

Μαγείρεψε χωρίς να ανακατεύεις μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.

Ρίξε το σιρόπι πάνω από τα ασπράδια και ανακάτεψε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Ρίξε τη μαρέγκα πάνω από την ζύμη που είχες στο ψυγείο και πασπάλισε με καρύδα.

Ψήσε 1 λεπτό μέχρι η μαρέγκα να χρυσαφίσει ελαφρώς και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά.

Πηγή: tlife.gr

Previous Post

Σιρόπι σοκολάτας

Next Post

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ