Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τάρτα φρούτων με λίγες θερμίδες

04/06/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοχλιοί μπουμπουριστοί
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
Για τη ζύμη:

60 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βούτυρο light, από το ψυγείο
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι
Για την κρέμα:

250 ml. άπαχο γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος light
50 γρ. stevia
1 αυγό + 2 κρόκοι αυγών
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα στη μέση
300 γρ. ποικιλία φρέσκων φρούτων, καθαρισμένων και κομμένων

Μερίδες 12  190 θερμίδες ανά κομμάτι

Αναμονή 40΄ Ψήσιμο 70 λεπτά

Διαδικασία 

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Ετοιμάζουμε την φωτιά και βάζουμε το δοχείο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την στέβια με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους).

Καθώς ζεσταίνεται το γάλα, ρίχνουμε το  μείγμα αυγών-κορν φλάουρ-στέβιας  και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Μόλις ομογενοποιηθεί  η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε .

Την τοποθετούμε σε καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε.

Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε την βανίλια και τη «χτυπάμε» στο μίξερ.

Ζύμη : Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αφήνουμε τη ζύμη να  για 40 λεπτά  και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 4 χιλ.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα διαμέτρου 14 εκ. και ύψους 2 εκ. και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Βάζουμε στο εσωτερικό της τάρτας ένα κομμάτι μεμβράνη και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, έως ότου η τάρτα χρυσίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και με προσοχή ξεφορμάρουμε.

Πηγή: panosplatritis.health

Previous Post

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Next Post

Δροσερά ταρτάκια με λίγες θερμίδες, χωρίς ψήσιμο

Next Post
Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Δροσερά ταρτάκια με λίγες θερμίδες, χωρίς ψήσιμο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ